Podcast Tijdschrift IB

Vanaf heden is het mogelijk om een aantal artikelen uit TIB niet alleen te lezen, maar ook te beluisteren! Ideaal wanneer je onderweg bent of na een lange werkdag even je ogen wilt sluiten. Luister je mee?TIB 10 jaar
Belgie
Ja, het kan en bestaat echt: een school waar kinderen zorgen voor pony’s, geiten en varkens; waar ouders een boomhut bouwen, er een ‘samentuin’ door de school en de buurtvrijwilligers wordt onderhouden, waar een VIP-hut staat waarin leerlingen problemen oplossen, waar gymles wordt gegeven met boomtakken, een oude caravan een poppenhoek herbergt, begeleiders als co- teachers samenwerken, een doorgaande individuele... lees meer »

Rietje
Talloze wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat bewegen een relevante bijdrage levert aan de gezondheid en tot betere leerprestaties leidt. Niet voor niets is er een toenemende inzet van ‘bewegend leren’ op Nederlandse scholen. Deze manier van lesgeven sluit erg aan bij de belevingswereld van hedendaagse leerlingen, vertellen Rietje Goosen en Willem Butz: “Bewegend leren is gezond, leuk en dynamisch. Het... lees meer »