TIB Nieuwsflits - januari 2020

Hieronder treft u de TIB nieuwsbrief van januari 2020 aan. Deze nieuwsflits verschijnt 10 keer per jaar in uw mailbox. U kunt zich in de rechterkolom inschrijven. Afmelden kan op ieder gewenst moment.


Nieuwe IB-podcast

De nieuwe IB-podcast is verschenen! Luister op ieder gewenst moment, tijdens het sporten of onderweg, naar de nieuwste podcasts! U kunt de podcast meteen beluisteren op: www.tijdschriftib.nl/podcast.

Noodplannen voor lerarentekort 

Het kabinet heeft “noodplannen” voor het lerarentekort in de vijf grote steden aangekondigd. In het kader van de regionale aanpak van het lerarentekort komt er een investering van 30 miljoen euro in 2020 en 2021. De G4 ontvangen vier jaar lang 1 miljoen euro.

Dagelijkse stress
De noodmaatregelen moeten de dagelijkse stress van scholen wegnemen, zodat scholen de ruimte krijgen om zich te richten op oplossingen voor de komende jaren. Voor de langere termijn werkt het onderwijsministerie ook aan een nieuw bevoegdhedenstelsel, zodat leraren zich bijvoorbeeld meer kunnen specialiseren en het vak aantrekkelijker wordt. Ook werkt het ministerie aan toegankelijke en flexibele lerarenopleidingen. Begin 2020 komt er een centraal loket met alle informatie over routes naar het leraarschap. Naast investeringen is een van de punten uit het plan het stimuleren van meer regionale samenwerking tussen schoolbesturen onderling en met lerarenopleidingen.

IB'er van het jaar 2019-2020

De jury heeft na ampel beraad de shortlist samengesteld. Kanshebbers op de titel IB’er van het jaar 2019-2020 zijn:

Liepie van Nus van OBS De Regenboog uit Lelystad
Jolanda Poppe van VSO De Kei uit Breda en
Gemma Schroevers van Basisschool Acaciahof uit Middelburg

Natuurlijk feliciteren we deze IB’ers nu al met deze prestatie. Op de komende IB-dag (10 maart 2020) zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Nieuwsbrief

Vul uw e-mailadres in en ontvang onze nieuwsbrief.