Veel gestelde vragen (en antwoorden):

1)     Wat is TIB?
2)     Wie is de uitgever van TIB?
3)     Hoeveel keer verschijnt TIB?
4)     Wie zit in de redactie van TIB?
5)     Wat kost een lidmaatschap op TIB?
6)     Wat houdt een individueel lidmaatschap in?
7)     Wat houdt een combi-abonnement in?
8)     Hoe kan ik me lid maken van TIB?
9)     Wat is de WIB?
10)   Hoe kan ik me inschrijven voor de WIB?
11)   Wat is de IB dag? 
12)   Hoe kan ik me inschrijven voor de IB dag?
13)   Ik ben TIB-lid, maar wil met mijn collega naar één van de congressen komen. Hoe zit het dan met de korting?
14)   Ik heb geen lidmaatschap op TIB maar wil de WIB en/of de IB dag wel bezoeken. Wat kan ik het beste doen?
15)   Hoe zit het met de BTW?
16)   Hoe lang is de looptijd van een lidmaatschap?
17)   Wat is een actie-lidmaatschap en wat zijn de voorwaarden?
18)   Contact?

1)     Wat is TIB?
TIB is de afkorting van Tijdschrift Intern Begeleiders, vakblad voor IB’ers.

2)     Wie is de uitgever van TIB?
TIB wordt uitgegeven door Instituut Onderwijsondersteuning Instondo, Binnen Kalkhaven 263 in Dordrecht. Uitgever is Marcel Mathijssen.

3)     Hoeveel keer verschijnt TIB?
TIB verschijnt vijfmaal per jaar: in februari, april, juni, september en november.

4)     Wie zit in de redactie van TIB?
De hoofdredacteur is Walter van de Calseyde, hoofdredactie@tijdschriftib.nl. Verder maken Bert Groeneweg, Peter Laros, Jacques van den Born, Guus Beenhakker, Thieu Dollevoet, Andra Koolhof, Rian Janssen, Vivian van Alem en Loek Heida deel uit van de redactie.

5)     Wat kost een lidmaatschap TIB?
Er zijn twee soorten lidmaatschappen: 
a) Een individueel lidmaatschap 
b) Een combi-lidmaatschap voor twee personen.
Een individueel lidmaatschap kost €102,- inclusief BTW en verzendkosten per jaar. Een combi-lidmaatschap kost €153,- inclusief BTW en verzendkosten per jaar.

6)     Wat houdt een individueel lidmaatschap in?
Een lidmaatschap voor één persoon. Dit kost €102,- inclusief BTW en verzendkosten per jaar. Hiervoor ontvangt u vijf nummers van TIB en krijgt u korting op boeken en bijeenkomsten.

7)     Wat houdt een combi-lidmaatschap in?
Een lidmaatschap voor twee personen op één adres. Bijvoorbeeld de IB’er en de directeur of twee IB’ers binnen de school. Bij een combi abonnement ontvangen beide deelnemers een exemplaar op naam van iedere editie van TIB. Voorwaarde is wel dat het naar hetzelfde adres gestuurd wordt. Dit abonnement kost €153,- per jaar

8)     Hoe kan ik een lidmaatschap nemen op TIB?
Het gemakkelijkst via de site: www.tijdschriftib.nl/lidmaatschap.

9)     Wat is de WIB?
De WIB is een afkorting voor de Week van de Intern Begeleider. Dit zijn vier regiocongressen voor IB'ers. De samenstelling van de dag is geheel onafhankelijk en er spreken bekende specialisten uit het werkveld. Lees meer op: www.ibweek.nl.

10)  Hoe kan ik me inschrijven voor de WIB?
Het gemakkelijkst via de site: www.ibweek.nl.

11)    Wat is de IB dag?
Op maandag 12 en dinsdag 13 maart 2018 organiseerde Instondo in samenwerking met de redactie van TIB een conferentie over de toekomst van de intern begeleider. Bijna 1.600 IB'ers namen deel aan deze conferentie. Op dinsdag 12 maart 2019 krijgt deze succesvolle dag een vervolg.

12)  Hoe kan ik me inschrijven voor de IB dag?
Het gemakkelijkst via de site: www.ibdag.nl.

13)  Ik heb een lidmaatschap op TIB, maar wil met mijn collega naar één van de congressen komen. Hoe zit het dan met de korting?
Als lid ontvangt u meteen een korting van €70,- op de WIB 2018 en €50,- op de IB dag 2019. Voor uw collega kunt u het beste een combi-lidmaatschap afsluiten. U betaalt dan €48,- extra voor een jaar, maar uw collega ontvangt dan meteen de ledenkorting.

14)  Ik heb geen lidmaatschap op TIB maar wil de WIB en/of de IB dag wel bezoeken. Wat kan ik het beste doen?
U heeft de keuze: gewoon inschrijven of een lidmaatschap op TIB erbij nemen. Bij een enkel lidmaatschap kost het €102,- en u ontvangt €70,- korting op de WIB 2018 en €50,- op de IB dag 2019. Wilt u met een collega komen, dan neemt u een combi-lidmaatschap voor €153,- en ontvangt u beiden de korting van €70,- op de WIB 2018 en €50,- op de IB dag 2019.

15)  Hoe zit het met de BTW?
De lidmaatschapsprijzen en de boekenprijzen zijn inclusief 9% BTW. De congressen zijn exclusief 21% BTW.

16)  Hoe lang is de looptijd van een abonnement?
Een lidmaatschap op TIB gaat u aan voor minimaal één jaar. Wilt u het daarna stopzetten, dan moet u uiterlijk twee maanden voor de afloop ervan opzeggen. Dat kan niet telefonisch (om  misverstanden te voorkomen), maar uitsluitend schriftelijk. Opzeggen kan ook per e-mail aan: administratie@instondo.nl

17)  Wat is een actie- of proeflidmaatschap en wat zijn de voorwaarden?
Bij een actie- of proeflidmaatschap hebt u de gelegenheid om een aantal nummers te ontvangen en te kunnen beoordelen. Indien u hierna geen verder lidmaatschap op prijs stelt, dan willen we dat graag uiterlijk twee weken na ontvangst van het laatste nummer binnen het actie-of proeflidmaatschap horen. Dat kan schriftelijk of per e-mail aan: administratie@instondo.nl. Een actie- of proeflidmaatschap kan maar eenmaal worden afgesloten. Wanneer u bij een actie- of proeflidmaatschap een boek cadeau krijgt, ontvangt u deze nadat u de factuur voor het desbetreffende lidmaatschap hebt overgemaakt. 

18)  Contact?
Heeft u nog een vraag of opmerking? Stuur dan een e-mail naar: info@instondo.nl of gebruik het contactformulier op deze site. 

cover tijdschrift